Töreboda

Töreboda är tydligen Sveriges Greenwich har jag läst mig till. Som jag har förstås saken hade vi länge i Sverige två olika tidszoner. Ungefär som i geografiskt breda länder som USA, där man där man använder sig (nu kommer jag inte ihåg hur många) flera tidszoner från östkusten till västkusten. I vårt land kom slutligen några rådiga människor på någon myndighet på att det faktiskt var ganska onödigt med två olika tider i ett land som faktiskt inte är så stort. För (får man anta) att varken stockholmare eller göteborgare skulle känna sig förfördelade valde man ut den hyfsat mittiga staden Töreboda, tog tiden där. Och sen hade man den tid vi rättar oss efter numera. Nu är jag lite osäker på för vem det här kan tänkas vara intressant. Jag tycker i alla fall att det är en smula fängslade. Det kanske bara är för att jag ska dit nästa helg. Ska bli trevligt faktiskt, har bokat ett bra hotell Töreboda och allt.

Leave a Reply